Marcus ”Notch” Persson tar ut en halv miljard

Nyheter

Ni som är inbitna nördar vad gäller Minecraft så vet ni att Notch (grundaren och skaparen av Minecraft) har plockat ut 500 miljoner kronor, detta var ett tag sedan men jag tänkte skriva lite angående det ändå. Detta skedde får flera år sedan och hans bolag Mojang (Mojäng på svenska) omsatte 4,2 miljarder kronor år 2015, detta är lite gamla siffror men ack så intressant och spännande. Dock sålde han ju Mojang som ni säkert vet redan.

Han verkar bli rik på sitt skapande och allt hans jobb har lönat sig. Som bekant så vet ni väl vid det här laget att han sålt Minecraft/Mojang till Microsoft för 18 miljarder kronor, men han fortsätter alltså att ta ut pengar vilket är roligt. Köpet blev ett i särklass det största på länge, det är en hel del pengar och han behöver aldrig jobba igen, men han har lite sidoprojekt som han sysselsätter sig med.

Lämna ett svar