Minecraft Realms, bra eller dåligt?

Nyheter

Då tar vi upp frågan om Minecrafts så kallade ”Realms”, är det bra eller dåligt? Hur funkar det och hur gör man? Det är de frågorna vi kommer ta upp här idag.

Det är framförallt på plattformen Windows vi kommer ta upp det, då vi eller jag själv inte spelat eller spelar på konsol, så att säga. Men det är väl i stort samma skulle jag tro, men inte säkert! Så ni får söka fram info för det på andra plattformer än Windows.

Prisplanerna är uppdelade i tre olika erbjudanden, ett löpande 68kr/månad och det förnyas automatiskt i slutet av månaden, så det flyter alltså på med 68kr/mån tills du själv väljer att säga upp det.

85k kostar denna prisplan och den går ut efter 30 dagar, så detta sättet är det dyraste av dessa tre olika alternativen. 90 dagar för 230kr och den är 10% billigare än den 30-dagars valet. Så det gäller att ha tungan rätt i mun och välja det man själv tycker är bäst, i detta fallet 30 dagar för 68kr/mån och det sker löpande förnyelse av denna plan. Värt att säga är att du kan när som helst säga upp denna prisplan annars förnyas den varje månad i slutet av månaden när du valt prisplanen för 68kr/mån.

Du får din egna värld (server) där du kan logga in, du får denna på internet så du spelar s.k multiplayer på denna servern eller världen som man kan kalla det med. Det är privat värld som inte ändras förutom det du och dina vänner bygger och ändrar. Och den lagras i molnet så att säga. Hela 10 spelare kan spela på din värld, förutom du då! Saken med Realms är att du slipper ha kunskap om hur man skapar en egen server, vilket vi kommer gå igenom vid ett senare skede här på nyheterna så håll tillgodo. Att skaffa en Realms tar bara några få minuter. Nackdelen med just Realms är att du inte kan lägga in s.k plugins och ändra spelet på så vis, t.ex att du vill ha tillgång till fly, då måste du ha en egen server så du kan lägga in ett sådant plugin, vilket inte Realms stödjer.

Servern eller ja världen ligger alltid igång och du behöver själv inte vara inloggad för att dina vänner som du har lagt till för att få åtkomst till din värld, så dom kan spela när som helst. Finns olika världar, som äventyr och minispel att få igång på sin egna Realm. Detta är för Java-edition, så inte för bedrock som är för konsol.

Lämna ett svar