Minecraft: Musikhjälpen flyttar in

Nyheter

Musikhjälpen flyttar in i Minecraft

I år är det tio år sedan Musikhjälpen startade och för att fira det har organisationen valt att flytta in i det digitala spelet Minecraft. Musikhjälpen har som syfte att samla in pengar till olika välgörenhetsorganisationer, och detta år är det ett samarbete med organisationen Save the Children som står i fokus.

Musikhjälpen har nu lanserat ett nytt projekt som går ut på att de som spelar Minecraft kan bygga ett eget hus som representerar Musikhjälpen. Husen kan sedan säljas till andra spelare i spelet, och alla intäkter går till Save the Children.

Organisationen har även lanserat en egen server som heter ”Musikhjälpen Island” där spelare kan interagera med varandra och utforska olika områden. De som vill hjälpa till med insamlingen kan också bygga egna föremål och sälja dem till andra spelare. Alla intäkter från server-transaktioner går också till Save the Children.

Musikhjälpen har också lanserat ett antal särskilda ”Musikhjälpen-paket” som innehåller olika föremål som spelare kan använda för att bygga sina hus. För varje sålt paket går även ett stöd till Save the Children.

Organisationen hoppas att de kan samla in betydande summor pengar genom att använda sig av Minecraft och att fler personer kommer att bli medvetna om välgörenhetsorganisationen Save the Children. Musikhjälpen hoppas också att de kan belysa de utmaningar som barn runt om i världen står inför. Organisationen uppmanar även alla som spelar Minecraft att ta tillfället i akt att hjälpa till att förbättra jordens barns liv.

Läs mer på https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/a/gE36jk/folj-musikhjalpen-live-i-minecraft

Lämna ett svar