Hur lever kungen av Minecraft idag?

Nyheter

Ja, då var frågan hur lever den legendariska skaparen utav Minecraft idag?

Markus Persson, även känd som Notch, är skaparen av det populära spelet Minecraft. Notch grundade Mojang Studios 2006 och släppte Minecraft år 2009. Spelet har sedan dess vuxit till en global sensation, sålt över 200 miljoner exemplar och blivit ett av de mest populära spelen av alla tider.

Så, hur lever Notch idag? Efter att ha sålt Mojang till Microsoft för 2,5 miljarder dollar i september 2014 har han fått möjlighet att leva ett lyxigt liv. Han har köpt ett palatsliknande hem i Beverly Hills och har även investerat i andra lönsamma projekt som till exempel ett lyxhotell i Las Vegas och en restaurangkedja i Sverige.

Notch har även fortsatt att ägna sig åt programmering och spelutveckling. Han har släppt ett antal mindre projekt som 0x10c, VPS och Scrolls, som dock inte har fått samma uppmärksamhet som Minecraft. Han har även deltagit i olika tekniska hackathons, där han har fått följa med andra tekniska entreprenörer.

Notch har även gett tillbaka till samhället. Han har donerat miljontals dollar till olika välgörande organisationer och har även satt igång ett antal fonder för att hjälpa till med att finansiera programmeringsutbildningar och utveckling av nya spel.

Så, det är där Notch är idag. Han lever ett liv fyllt med lyx och njutning, ägnar sig åt programmering och spelutveckling samt donerar pengar till välgörande ändamål. Det är verkligen imponerande att se vad han har åstadkommit.

Lämna ett svar