Mojang + Microsoft = Sant

Nyheter

Vad tycker du egentligen om att Microsoft ”merg:ar” alla konton från Mojang till ett s.k ”Microsoft-konto”? Är det bra eller dåligt, kanske lite förvirrande? Personligen gillar jag det inte, Microsoft vill bara få sin plattform så stor som möjligt. Och ta över allt som går att ta hand om. Dom kanske påstår att det är lättare samt säkrare för användaren men är det verkligen sant? Ni får gärna komma med era synpunkter och tankar om detta.

Som så många redan vet äger Microsoft Skype, och i all ärlighetsnamn så har dom enligt min uppfattning förstört allt vad Skype heter och stod för INNAN dom köpte det, nu är det massa knappar, länkar och funktioner som man inte vet vad hälften är till för. Så varför ska Microsoft nu flytta inloggningen till en annan plattform än från den gamla goa? Innan fanns ju MSN, och dom gjorde exakt samma sak där med alla MSN-konton att man var tvungen att ”merga” sitt konto till Skype-konto

Här finner ni en länk till hur ni överför ert konto hos Mojang till Microsoft: https://help.minecraft.net/hc/en-us/articles/4403181904525-How-to-Migrate-Your-Mojang-Account-to-a-Microsoft-Account

Det är alltså sant, Mojang + Microsoft = Sant.

Man ska inte lita blint på Microsoft då dom vill ha såpass stor makt som möjligt och kunna styra och ställa som de själva vill, det får man ha i bakhuvudet med. Det kan vara på både gott och ont. Men man får väl hoppas på att de gör det av välvilja och inget annat, men jag tycker man ska vara försiktig med denna ”makt” de får genom att slå ihop allt på ett konto, ett konto blir lätt hackat om man inte har säkert lösenord och då kommer man över alla saker som finns på kontot. Så var noga med att ha ett säkert och starkt lösenord, använd inget som kan förknippas med dig eller liknande.

1 thought on “Mojang + Microsoft = Sant

Lämna ett svar