Grundaren av Minecraft

Nyheter

Så vem är egentligen grundaren av det populära spelet Minecraft?

Många av oss känner till den populära spelvärlden Minecraft. Det är ett spel som ger spelare möjlighet att bygga, skapa och utforska virtuell världar. Utöver detta finns det också möjlighet att interagera med andra spelare och delta i olika typer av äventyr. Men vem är det som står bakom spelet Minecraft?

Grundaren av Minecraft är Markus ”Notch” Persson. Han föddes i Stockholm, Sverige, år 1979 och har varit intresserad av att skapa dataspel hela livet. Redan som barn skapade han egna dataspel och när han blev äldre utbildade han sig till programmerare.

Notch utvecklade sin första version av Minecraft 2009 som ett projekt som han arbetade med hemifrån. Efter att ha visat spelet för vänner och bekanta, började det snabbt bli populärt. 2010 lanserades spelet i en publicerad version som blev en överraskande stor succé.

Minecraft har sedan dess blivit ett av de mest populära spelen på marknaden, med miljontals registrerade användare över hela världen. Notchs företag Mojang har sålt miljontals kopior av spelet och har även utökat spelet till mobil, Xbox och Playstation.

Notch har också erhållit en hel del uppmärksamhet för sina insatser. Han har mottagit priser för bästa öppna spel, bästa design, bästa tekniska prestation och många andra.

Efter att ha sålt sitt företag Mojang 2014 har Notch fortsatt att skapa nya spel. Han har även gett ut flera böcker och har skrivit för olika tidningar. Notch fortsätter även att stödja spelutvecklare och är involverad i olika programmeringsprojekt.

I slutändan kan vi säga att Notchs största bidrag till dataspelindustrin är Minecraft. Ett spel som har förändrat hur vi ser på spel och som har inspirerat miljontals spelare över hela världen.

Lämna ett svar