Bygg ditt Sverige i Minecraft

Nyheter

Visste du att Lantmäteriet har skapat en värld i Minecraft som ser ut och eller är Sverige? Din ort och ditt landskap finns med! Testa du med och bygg på din ort!

Lantmäteriet har skapat en digital värld som är en föreställning om Sverige. Denna värld är skapad i spelet Minecraft och den innehåller alla svenska län, kommuner och orter. Det här är ett unikt projekt som Lantmäteriet har tagit på sig att skapa, och det är ett sätt att ge tillgång till viktig information om det svenska landskapet.

Världen är skapad så att den liknar det svenska landskapet. Alla svenska orter finns med, och Lantmäteriet har lagt till information om ortens namn, yta, befolkning och andra relevanta uppgifter. I världen kan man hitta olika landmärken, byggnader och andra sevärdheter som är kända från Sverige.

Eftersom att världen är skapad i Minecraft så kan man ta del av den genom att spela spelet. Man kan ta sig runt i världen och bygga olika byggnader och skapa sina egna skapelser. Det finns också möjlighet att göra utflykter till andra delar av Sverige, till exempel att besöka den svenska skärgården eller att ta sig ett äventyr till en annan stad.

För den som vill kan även göra ändringar i världen. Detta är ett bra sätt att lära sig mer om det svenska landskapet och de olika orterna. Man kan till exempel bygga upp en egen stad eller skapa olika landmärken. Det finns även möjlighet att göra ändringar i terrängen eller att bygga en ny stad.

Lantmäteriets värld i Minecraft är ett unikt projekt som ger tillgång till viktig information om det svenska landskapet. Den är skapad för att fånga den svenska naturen och de olika orterna. Det är ett bra sätt att lära sig mer om det svenska landskapet och de olika orterna, och samtidigt ha kul med att bygga och skapa. Testa du med och bygg på din ort!

Lämna ett svar