Hur får man en häst i Minecraft?

Nyheter

För er som inte vet eller orkat ta reda på hur man faktiskt tämjer och får en häst i Minecraft, men hur gör man då?

Hästar är ett populärt transportmedel och en favorit hos många i Minecraft. De är snabba, roliga att resa med och kan hjälpa dig att ta dig över långa sträckor med minimal ansträngning. Men innan du kan börja ta dig runt i Minecraft med hästar måste du först tämja dem.

Tämjning av en häst i Minecraft är inte så svårt, men det kräver lite tålamod och förståelse. Först måste du hitta en vild häst. När du har gjort det måste du försöka fånga den. För att göra detta måste du ha ett lädersele. Du kan få ett lädersele genom att skörda läder från kor som du hittar runt omkring din miljö. När du har ditt lädersele måste du försöka närma dig hästen. När du är nära den måste du hålla ner shift-knappen och klicka på hästen med höger musknapp. Du vet att du har lyckats fånga hästen när du ser att det dyker upp en ruta som säger att hästen är fångad.

Nästa steg är att börja fodra hästen. Du kan göra detta genom att hålla ner shift-knappen och högerklicka på hästen med en bit hö eller ett äpple. Försök att fodra hästen ett par gånger i rad. När hästen har ätit upp fodret kommer du att se att hästens hjärta börjar växa. När hjärtat har vuxit till 3/3 vet du att hästen är tämjd.

Nu när din häst är tämjd kan du börja njuta av att ta dig runt i Minecraft med hästen. För att rida din häst måste du hålla ner shift-knappen och högerklicka på hästen. Du kan också använda specialhöjare för att få hästen att hoppa högre och gå snabbare.

Att tämja och rida hästar i Minecraft är ett roligt och givande sätt att ta sig runt. När du har tämjt din häst är det bara att njuta av att ta dig runt i Minecraft. Lycka till med att tämja din häst!

Lämna ett svar