minecraft

Kolla in den nya sidan för block by block

Nyheter

minecraft_sverige_nyheter

Du har nog hört detta redan, men Minecraft är ett coolt, kul, populärt spel. Mojang skriver att dom kunde ha stannat som det är och bara varit stolta över sig själva för det dom åstadkommit. Men istället för att bara stoppa utvecklingen skriver dom så här

We at Mojang also passionately believe that Minecraft is a Good Thing – not just an inspiring, delightful, mind-expanding pastime, but something that brings real, positive change to people’s lives the world over.

Vilket är bra för ett spelföretag som ser ljust på framtiden för ett spel som Minecraft.
Det är därför Mojang uppmuntrar folk som använder Minecraft som ett utbildnings verktyg och är även därför dom satt upp Block by Block.
Ett partnerskap med UN-Habitat som använder Minecraft i ett sätt som kan engagera communityn i utveckling av publika utrymmen, som tillåter dom att ta kontroll över omgivningen.

Publika utrymmen är superviktigt. Det är ryggraden bakom alla communityn och vitalt för dess hälsa. Det är en viktig del av infrastrukturen – vatten, energi och kommunikation – även väl planera publika utrymmen främjar medborgerlig identitet, socialisation och säkerhet. Men i ställen för fattigdom, konflikter eller snabb urbanisering, faller dessa ofta bort i glömskan, viktiga faciliteter förbises och lokalbefolkningen berövas av medborgerliga rättigheter.

UN-Habitat och Mojang är beslutna att vända på detta där dom kan – och Minecraft har visat sig vara ett ovärderligt sätt att kommunicera förslag för att utveckla miljön, engagera lokalbefolkningen i dessa utmaningar och tar deras synpunkter från stadsplanerare. Ingen vet vad ett community behöver mer än dom som använder det, och med Minecraft ges dom ett smidigt och snabbt sätt ett uttrycka deras idéer.

Än så länge har Block by Block startat projekt i 18 olika ställen i 13 olika länder, och många mer kommer under 2016. Ta en tidd på deras nya nylanserade webbplats och se allt jobb dom lagt ner på ställen som Nairobi, Mumbai, Kosovo och Mexico City.

Och om du kan skicka en donation.

Lämna ett svar